Gingiile sângerânde, dinții cariați și igiena orală precară au urmări grave asupra sănătății. Specialiștii irlandezi au descoperit că toate acestea pot duce la boli cardiace.
Igiena orală necorespunzatoare favorizează apariția unui atac cardiac
Persoanele care nu-și spală cu regularitate dinții se pot alege cu afecțiuni ale gingiilor, iar acestea din urma deschid poarta microbilor către sistemul circulator. În cavitatea bucală sălășuiesc aproximativ 700 tipuri de bacterii, iar microbiologii spun că dacă ajung în sânge, apar riscurile de atac cardiac.

În caz de răni sau tăieturi, sângele se expune în mod direct bacteriilor, moment în care imediat intră în acțiune trombocitele, celule mici care intervin în coagularea sângelui. Odată intrate în sânge, bacteriile determină formarea de cheaguri în artere, blocând circulația. În condițiile date, sângele nu mai ajunge la inimă și apare riscul de atac cardiac.

Bolile cardiovasculare sunt una dintre cele mai dese cauze de deces în societățile dezvoltate. Bacterii precum Stafilococul gordonii și Stafilococul sanguinis se găsesc în cavitatea bucală a unei persoane care nu dă atenție regulilor de igienă. Concluzia cercetătorilor este că nu doar obezitatea influențează apariția bolilor de inimă, ci și starea de sănătate a dinților.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment