Semnele adenomului de prostată, pentru care bărbații iau, adesea, produse din plante, se pot confunda, de multe ori, cu cele ale cancerului de prostată. Iar pentru această maladie nu iei produse naturiste.

Simptomatologia adenomului de prostată este deseori aceeași cu cea a cancerului de prostată. Bolnavul urinează des, mai ales în cursul nopții, când bărbații se pot trezi de 3 - 4 ori, iar jetul de urină este slab sau întrerupt.

Totodată, poate apărea și urinarea cu sânge (hematuria) sau oprirea completă a urinării (retenția), semne care îi sperie pe bărbați și îi determină să ajungă la doctor. Retenția completă sau acută de urină, atunci când bolnavul nu mai poate să urineze, este un semn final al evoluției adenomului de prostată.

Orice tratament luat de un bolnav trebuie să aibă avizul medicului - al celui de familie sau al specialistului. La prostată, poate să apară și adenomul - ca afecțiune, dar și cancerul - și acesta trebuie diagnosticat la timp. Dacă bolnavul vine la medic într-o fază avansată, medicii nu prea au ce să mai facă.

Ei susțin că produsele naturiste sunt indicate, dar numai într-un stadiu incipient al bolii, atunci când nu s-a ajuns la complicații. Potrivit specialiștilor, pastilele din plante nu se iau la sfatul prietenilor sau al farmacistului, pentru că aceștia nu pot pune un diagnostic și nici nu pot aprecia în ce stadiu este afecțiunea.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment