Când vă alcătuiţi rezerva de medicamente (dulăpiorul cu medicamente) de prima necesitate, este bine să aveţi în vedere mai multe aspecte. Dulapul cu medicamente trebuie să se afle într-un loc ferit de căldura excesivă sau umezeală (este recomandabil în baie sau în alt loc uşor accesibil).
Mica farmacie de mare ajutor
Familiile cu copii trebuie să se asigure că acest loc nu este la îndemâna acestora sau să închidă cu cheia dulapul sau sertarul destinat medicamentelor.

Conţinutul trebuie să cuprindă medicamente uzuale, a căror întrebuinţare să vă fie cunoscută. Dacă găsiţi printre medicamente unele despre care nu vă puteţi aminti pentru ce v-au fost recomandate, fie întrebaţi medicul, fie aruncaţi-le.

Iată lucrurile pe care ar trebui să le avem la îndemână în “trusa medicală” de acasă:
  • substanţe de dezinfectare a plăgilor - apă oxigenată, spirt, iod. Apa oxigenată este absolut necesară acolo unde sunt copii; juliturile murdare se curăţă cu apă oxigenată, nu cu spirt;
  • materiale moi: comprese sterile, vată, leucoplast. Atenţie! Acestea se folosesc numai după dezinfectarea atentă a regiunilor afectate;
  • termometru şi foarfece;
  • medicamente (antianalgezice şi antipiretice): împotriva durerii şi a febrei, împotriva durerilor de stomac; împotriva constipaţiei; împotriva diareei; pentru arsuri uşoare (unguente, anestezice);

Medicamentelor enumerate li se pot adăuga altele, specifice unor afecţiuni des întâlnite la unele persoane: antialergice, sedative, unguent împotriva Herpesului, soluţii oftalmice, etc.

În final, un ultim sfat: verificaţi periodic medicamentele din casă şi asiguraţi-vă că aveţi remedii pentru toate problemele ce pot apărea zi de zi. Fiţi în permanenţă siguri că medicamentele nu pot ajunge la îndemână copiilor!

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment