Persoanele de sex feminin sunt mai puţin active din punct de vedere fizic în comparaţie cu persoanele de sex masculin în două perioade ale vieţii lor: când sunt în şcoala primară şi când trec de vârsta de 70 de ani.

La această concluzie au ajuns două studii prezentate la Conferinţa anuală a Societăţii de Medicină Comportamentală din Marea Britanie, notează BBC. Cercetătorii de la Universitatea John Moores au descoperit că activităţile în care sunt implicate fetiţele care merg la şcoală sunt cu 6% mai puţin solicitante decât cele în care se implică băieţii.

Dacă fetele între 10 şi 11 ani preferă să-şi petreacă timpul din recreaţii socializând, conversând şi implicându-se în jocuri de natură verbală, băieţii din aceeaşi grupă de vârstă preferă jocuri care presupun implicare fizică, adică sporturi precum fotbalul.

Această diferenţa dintre sexe a fost remarcată şi la persoanele trecute de 70 de ani de specialiştii de la Universitatea din Bristol. Desigur, în cazul acestei grupe de vârstă, activitatea fizică este foarte scăzută. Peste 70% din cei care au luat parte la studiu nu fac mai mult de 5.000 de paşi pe zi.

Dar femeile sunt mai puţin active şi preferă să stea în casă şi să se ocupe de diverse treburi gospodăreşti. “Activitatea fizică întăreşte oasele şi articulaţiile. Femeile mai puţin active sunt vulnerabile în faţa osteoporozei”, a avertizat profesorul Alan Maryon-Davis.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment