Stilul de viață extrem de solicitant poate fi combătut prin câteva metode de relaxare, care ajută la revigorare. Astfel, este indicat ca atunci când oboseala atinge o intensitate maximă, persoanele afectate să își folosească simțurile, iar cel mai indicat este cel al mirosului. Esențele puternice, cum ar fi cele de mentă, ajută la revigorarea întregului organism.
Remedii simple pentru combaterea oboselii
Mirosurile puternice
Studiile demonstrează că mirosurile puternice alungă cu circa 15 la sută din oboseală și măresc vigilența cu o treime. Totodată, specialiștii precizează că și o alimentație bogată în carbohidrați, cum ar fi pastele, este foarte benefică, deoarece acestea blochează eliminarea glucidelor din sânge, iar eliberarea gradată a energie din organism ajută la diminuarea stării de oboseală și te ține cât mai mult timp treaz. Alte preparate care ajută la conservarea energiei mai sunt cartofii copți, spaghetele dar și toate mâncărurile italienești, care sunt conțin în mare parte carbohidrați.

Un somn scurt ajută la încărcarea bateriilor
Pentru a face față cu bine zilelor obositoare este indicat ca, odată ajuns acasă, să ațipești pentru cel mult 15 minute, pentru că o astfel de relaxare ajută organismul să reziste și treburilor gospodărești. Dacă se depășește sfertul de oră, persoanele care recurg la o astfel de relaxare se vor trezi și mai obosiți.

O cană de cafea
Un alt remediu pentru combaterea oboselii este o cană de cafea pe zi, dar abuzul de acest produs duce la crearea unei stări de agitație permanentă, putând avea ca efect pierderea calității somnului. Studiile anterioare arată că și simplul mirosit al boabelor de cafea duce la dezmorțirea simțurilor.

Exercițiile fizice
Exercițiile ocupă și acestea un loc important în lupta împotriva oboselii. Astfel, se recomandă ca persoanele cu un program destul de încărcat să își facă un abonament la o sală de fitness, deoarece mișcarea ajută atât la o mai bună circulație a sângelui, dar și la oxigenarea plămânilor. Câteva minute de mișcare în fiecare dimineață oferă organismului puterea de a face față unei zile destul de încărcate.

Beți apă
Apa combate și ea oboseala, pentru că persoanele deshidratate au un nivel scăzut de energie.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment