Tot incerci sa gasesti solutii care sa te ajute sa slabesti insa fara un rezultat real. Cel mai bine ar fi sa privesti problema si dintr-un alt punct de vedere. De ce nu iti poti mentine greutatea ideala?
Obezitatea - de ce ne ingrasam?
Este adevarat ca femeile sunt mult mai afectate de cresterea in greutate decat barbatii. Acest fenomen se tot studiaza si se incearca gasirea unei solutii optime. Se pare ca printre motivele ingrasarii se numara si urmatoarele:
  • Stresul si plictiseala
Aceasta combinatie poate fi mortala pentru silueta ta. Cand esti suparata mananci mai mult decat ar trebui si asociat cu stresul ajungi sa nu te mai poti controla.

Uneori, din plictiseala tot simti nevoia sa rontai sau gusti din cate ceva si nu mai realizezi ce cantitate de mancare consumi. Chiar si la munca mereu mananci pe fuga si de cele mai multe ori consumi mancare care nu este sanatoasa pentru organismul tau.
  • Sarcina
Foarte multe femei depun kilograme in plus in timpul sarcinii, dar si dupa ce copilul se naste. Mai ales ca in timp apare si stresul care accelereaza cresterea in greutate.
  • Putina odihna
Chiar si somnul iti ajuta silueta. Daca obisnuiesti sa dormi foarte putin te poti ingrasa usor. In situatia in care dormi doar 5 ore pe noapte, riscul de a te ingrasa creste cu peste 30% fata de femeile care dorm in medie 8 ore.
  • Casatoria
Da, casatoria aduce cu sine si ingrasare. Mai in gluma, mai in serios se pare ca multe femei, dupa ce se casatoresc se si ingrasa. Dar care sunt cauzele? Incep sa consume mancare alaturi de sot care mananca mult mai mult si mai diversificat. Obisnuiesc sa guste de fiecare data cand gatesc si mananca la ore tarzii.
  • Fara sport
Ore intregi petrecute la birou, in masina si in casa. Niciun fel de miscare iti afecteaza clar silueta. Fa tot posibilul si fa-ti timp macar pentru o scurta plimbare zilnica prin parc sau pentru putin aerobic, in propria casa, daca timpul nu-ti permite sa mergi la sala.
  • Televizorul
Indirect, televizorul are si el o contributie asupra greutatii. Esti atat de concentrata la anumite emisiuni sau filme incat nu-ti mai dai seama cat de mult mananci, cand ai depasit limitele normale si ar trebui sa te opresti.
  • Dependenta
Nu te poti abtine sa nu gusti zilnic ceva dulce sau din mancarea preferata desi stii ca te poti ingrasa. Devine la un moment dat chiar o problema psihica si trebuie sa inveti sa te autoeduci privind stilul tau alimentar.
  • Diete drastice
Vrei sa slabesti si de multe ori apelezi la diete “minune”. Da, slabesti insa in scurt timp depui la loc kilogramele pierdute, poate chiar mai multe. Infometarea este echivalenta cu imbolnavirea. Slabeste inteligent si silueta ta nu-ti va da batai de cap.
  • Nu ai ambitie
Vrei sa slabesti fara niciun fel de efort din partea ta. Astfel de minuni nu se intampla prea des. Daca incerci ceva imposibil o sa te consolezi ca nu ai slabit probabil mancand ciocolata sau inghetata. Incearca sa-ti stabilesti anumite obiective si pasii pe care sa-i urmezi pentru a ajunge la greutatea ideala. Nu te abate de la ceea ce ti-ai propus si cu putina vointa o sa vezi ca se poate.

Mananca putin si des. Nu lasa sa treaca mai mult de 5 ore intre mese si evita sa faci greselile mai sus mentionate.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment