Anotimpul gripelor si al virozelor a inceput. Sanatatea noastra depinde, de acum inainte, de capacitatea de aparare a organismului.

Pentru ca "paza buna trece primejdia rea", va propunem cele mai eficiente metode de intarire a sistemului imunitar, principala arma in lupta cu boala.

Asadar, putem combate boala prin ceaiuri de fructe de padure. Beti ceaiuri de macese, paducel, catina, afine, porumbe sub forma de infuzie prelungita: se toarna apa fierbinte peste fructe seara si se lasa pana dimineata (aproximativ 8 ore). Se strecoara si se pot indulci cu miere.
Anotimpul gripei
O alta masura profilactica in sezonul rece este consumul de ceai verde. Se bea sub forma de infuzie lasata 1-2 minute. Apara organismul de viroze. Alte plante utile - Pulmonaria officinalis (plamanarica), Hyssopus officinalis (isopul), Salvia officinalis (salvia), Basilicum (busuiocul) - pot fi consumate ca infuzie sau ca tinctura.

Se recomanda cura cu:
- Tinctura de propolis (concentratie 20-30%) - in decursul unei zile se iau 20-30 de picaturi diluate in 100 ml de apa, timp de una-doua saptamani.
- Polen - se consuma 2 lingurite de granule zilnic, timp de o luna.
- Usturoi - se mananca 3-5 catei zilnic, timp de doua-trei saptamani sau se beau cateva inghitituri de macerat de usturoi, timp de doua-trei saptamani.
- Hrean - se consuma ca salata sau ca macerat, timp de doua-trei saptamani sau mai mult.
- Lamai - se consuma ca atare, suc sau macerat - timp nelimitat.
- Ridiche neagra (salata sau macerat), timp de doua-trei saptamani sau mai mult.
- Mere - ca atare, suc sau macerat, timp nelimitat.

Contra gripei: intaritor cu aloe si miere
Luati urmatoarele ingrediente, respectand cu exactitate reteta: 150 g planta de aloe in varsta de 3-5 ani, data prin masina de tocat carne. Plantele nu trebuie udate cu 5 zile inainte de preparare; 250 g miere (de preferinta poliflora); 350 ml vin rosu, cu o tarie de 18-20 grade, dulce. Toate ingredientele se pun intr-un vas de sticla de culoare inchisa, se amesteca bine si se lasa intr-un loc intunecos si rece, vreme de 5 zile, inainte de folosire. Vasul trebuie sa fie bine inchis.

Administrare: in primele 7 zile se ia cate o lingurita de trei ori pe zi, cu doua ore inainte de mesele principale. In saptamana urmatoare, doza creste la doua lingurite, luate de trei ori pe zi, inainte cu o ora de mesele principale.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment