Vaccinurile antigripale sunt una dintre soluţiile cele mai importante pentru o bună gestionare a iminentei pandemii de gripă, susţin medicii specializaţi în domeniu.

Peste 1.200 de experţi s-au reunit zilele acestea în Portugalia pentru a discuta despre noile provocări în domeniu şi pentru a propune planuri care să permită o cât mai bună pregătire pentru pandemia de gripă în cadrul celei de-a treia Conferinţe Europene despre Gripă.
Vaccinurile impotriva gripei sunt „cheia“ in lupta cu pandemia
„Gripa este recunoscută ca o ameninţare majoră pentru societate, însă, dacă nu luăm măsurile necesare pentru o mai bună pregătire a gripei de sezon, nu vom fi capabili să răspundem unei pandemii de gripă. Cheia unei bune gestionări a pandemiei este vaccinarea antigripală“, crede medicul olandez Albert Osterhause, preşedintele European Scientific Working Group on Influentza.

Firmele de medicamente şi-au prezentat ultimele noutăţi în privinţa vaccinurilor disponibile pentru acest an, dar şi a antiviralelor, medicamente foarte importante în prima fază a unei pandemii.

În fiecare an, epidemiile de gripă duc la îmbolnăvirea a trei până la zece la sută din populaţie. Vaccinurile care previn gripa şi complicaţiile ei se pot administra după vârsta de şase luni. Medicii le recomandă mai ales grupurilor la risc: persoanelor peste 60 de ani, celor cu boli cronice indiferent de vârstă, femeilor gravide, dar şi angajaţilor din sistemul sanitar care lucrează direct cu pacienţii.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment