Vaccinul antigripal administrat direct în plămâni determină un răspuns imunitar mai rapid şi mai puternic împotriva virusului gripal, potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea Melbourne, publicat de presa britanică de specialitate.

Rezultatele studiilor efectuate pe animale arată că o doză mică de vaccin antigripal administrată direct în plămâni a protejat mai bine împotriva gripei decât o doză mai mare injectată după metoda standard, intramuscular.
Vaccinul antigripal este mai eficient daca este administrat direct in plamani
Cercetătorii susţin că această metodă, prin care vaccinul ajunge direct în plămâni, este mai eficientă şi pentru că foloseşte o cantitate mai mică de substanţă. Economia de substanţă ar putea însemna că mai multe persoane ar putea primi vaccinul rapid, în caz de epidemie.

Potrivit studiilor cercetătorilor australieni, vaccinul antigripal administrat prin noua metodă a produs de o mie de ori mai mulţi anticorpi în plămâni, decât vaccinul injectat standard. Anticorpii produşi în sânge şi plămâni au blocat virusul, demonstrând astfel eficienţa vaccinului. Generarea unei cantităţi atât de mari de anticorpi ar putea însemna reducerea răspândirii virusului gripal, prin neutralizarea acestuia înainte de a fi transmis de persoana infectată.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment