Umflarea abdomenului este cunosctuă sub denumirea de balonare abdominală. Balonarea cauzează disconfort, ce creşte mai ales după masă.

Formarea gazului şi indigestia sunt semne comune de balonare. Balonarea abdominală ar putea creşte burta în circumferinţă. Pentru a o vindeca, e nevoie de o intervenţie medicală adecvată.

Cauzele balonării abdominale
Mai mulţi factori sunt responsabili de balonarea abdominală. Supraalimentarea creşte riscul de balonare. Aportul de alimente grase, de asemenea, este asociat cu acest disconfort. Digestia grăsimilor este un proces de durată şi excesul lor în produsele alimentare slăbeşte procesul de digestie, cauzând balonarea.
Remedii simple pentru balonarea abdominala
Produsele lactate, uneori, pot cauza balonarea. Cu toate acestea, persoanele care suferă de intoleranţă la lactoză sunt mai predispuse la balonare, după consumul de lapte sau al produselor lactate. În mod similar, intoleranţa la fructoză sau alte forme de intoleranţe alimentare ar putea cauza bolonare.

Balonarea poate să apară, de asemenea, de la unii alergeni alimentari. Anumite boli, cum ar fi cancerul de colon, boala Crohn sau unele hernii, care produc inflamaţii la nivel de stomac sunt responsabile pentru balonarea abdominală.

O altă cauză sunt anticoncepţionalele. Excesul de sare în bucate poate determina retenţia de apă şi balonare abdominală. În cazul în care corpul devine deshidratat, aveţi posibilitatea să suferiţi de balonare. Deficitul de proteine ar putea provoca, de asemenea, starea de disconfort.

Remedii pentru balonarea abdominală
Balonarea abdominală ar putea fi tratată prin ajustarea dietei. Dacă sunteţi predispuşi la balonare, mâncaţi mai puţin şi mai des, decât rar şi mai mult. Acest lucru va facilita procesul de digestie. În plus, trebuie să beţi cel puţin câteva pahare de apă pe tot parcursul zilei.

Dacă sunteţi alergic la anumite alimente sau dacă suferiţi de intoleranţă la unele, pentru a evita balonarea, staţi departe de aceste produse alimentare. Evitaţi cofeina şi băuturile carbogazoase. Limitaţi aportul de sare şi alimente grase. Anumite ceaiuri pe bază de plante medicinale ar putea duce la rezolvarea problemelor de balonare.

Consumul ceaiului de ghimbir sau de mentă v-ar putea scuti de balonare. Pentru a o preveni, trebuie să folosiţi în raţia zilnică iaurt şi chefir. O linguriţă de praf de scorţişoară amestecată cu o jumătate de linguriţă de miere ar putea ajuta la vindecarea balonării. (X.S.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment