Sport și vitamina C
Veți evita răceala dacă veți rămâne mereu activi (frecventarea piscinei, patinajului, jucarea baschetului, etc.). Mișcarea reprezintă cel mai bun inamic al răcelilor și gripelor. Îmbrăcați-vă ușor și, indiferent cât de frig este afară, nu vă puneți fularul peste gură și peste nas. Nasul filtrează aerul rece, uscat și plin de particule cu microbi. Dacă veți respira pe gură, prin fular, aerul murdar se va duce direct în plămâni și o să vă îmbolnăviți.

Evitați locurile aglomerate
Pentru a asigura o sănătate optimă copilului, medicii ne recomandă evitarea supermarketurilor și mallurilor. Este mai bine o plimbare în parc. Înainte de a pleca de-acasă, deschideți ferestrele. Densitatea microbilor este mai mică în aerul de afară decât în cel din interior.
Sfaturi simple pentru a evita raceala
Organismul călit se va adapta mai ușor la variațiile mediului și se va apăra cu mai multă îndârjire de infecții, susțin specialiștii. Însă nu veți fi total feriți de răceli și gripă. Doar că îmbolnăvirile vor avea loc mai rar și nu vor fi atât de severe.

2 ore pe zi la plimbare
Fiecare adult poate suferi între 2 și 5 răceli pe an, iar un școlar poate avea între 7 și 10 guturaiuri pe an. Dacă nu sunt sugari, e bine să duceți copiii zilnic afară, cel puțin 2 ore pe zi. Deoarece sunt activi și se joacă, nu-i îmbrăcați foarte gros, fiindcă vor transpira și se vor îmbolnăvi.

Ceaiuri calde
În perioada rece, în afară de mișcare, se mai recomandă 3 mese pe zi, care să conțină de toate - proteine, vitamine, lipide, glucide, dar să rămână în același timp echilibrate. Răcelile pot fi combătute cu ajutorul vitaminei C, a fructelor de sezon (grepfrut, portocale, banane, kiwi) și proteinele din legume (linte, fasole, ciuperci) ori din carnea slabă de vacă, de pui sau de porc. Sunt importante și ceaiurile calde, hidratante, sucul de ridiche neagră, siropurile cu propolis și miere.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment