Un medicament ieftin, folosit pentru tratarea unei boli degenerative a oaselor, ajuta la stoparea imediata a cancerului la san, daca este combinat cu un medicament pentru chimioterapie.

Acidul zolendronic, folosit pentru tratarea asa-numitei boli a oaselor fragile (osteoporoza imperfecta), a fost combinat cu doxorubicinul, utilizat in chimioterapie, iar rezultatul a dus la stoparea imediata a cresterii tumorilor canceroase.
A fost descoperit un nou tratament impotriva cancerului la san
Tratamentul, care a fost descoperit in urma cercetarilor unei echipe de la universitatile Sheffield (Anglia) si Kuopio (Finlanda), ar putea fi aprobat pentru pacienti in mai putin de doi ani. Potrivit cercetatorilor, tratamentul determina celulele canceroase sa se autodistruga si, de asemenea, blocheaza alimentarea tumorilor cu oxigen si nutrienti.

Testele facute pe soareci au aratat acidul zolendronic, administrat la 24 de ore dupa doxorubicin, a oprit cresterea tumorii in procent de 99,99%, conform Revistei Institutului National de Cancer din Anglia. Combinatia de medicamente este testata, in prezent, pe 3.000 de femei, iar rezultatele vor fi vizibile in sase luni.

Tratamentul cu acid zolendronic costa sub 1.000 de lire sterline pe an, ceea ce inseamna mai putin de 5% din pretul medicamentului-minune folosit, in prezent, pentru cancer, Herceptin.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment