Toti am trecut prin momente grele in viata, care ne-au descurajat. Starea depresiva poate prelua controlul, determinand aparitia unor imbolnaviri sau chiar ganduri de suicid.

Depresia nu este ca un virus. Nu se ia. Dupa ce trecem printr-un eveniment trist in viata, ne aflam in fata unei alegeri. Intrarea in depresie este cea mai simpla, pentru ca ne aflam intr-o perioada cu o sensibilitate mai mare si nici nu necesita vreun efort din partea noastra.
Cum scapam de gandurile toxice
Gandurile negative, care ne vor opri sa facem ceva pentru a ne reveni, apar automat. Alternativa depresiei este actiunea. „Trebuie sa actionam si sa fim dispusi sa facem orice pentru a scapa de gandurile negative, care nu ne ajuta la nimic.

Daca ne pierdem in analiza situatiei, riscam sa cadem in depresie. Primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa ne gandim cum ne putem ajuta noi insine, fara sa asteptam ajutorul celorlalti. Trebuie sa avem o activitate. Daca ceea ce intreprindem are succes, vom fi incurajati si nu mai exista riscul caderii in depresie.

Daca, dimpotriva, trebuie sa facem fata unui esec, trebui e sa ne gandim ca greseala nu este decat o sansa ca data viitoare sa iasa mai bine ceea ce facem. Conditia fundamentala este aceea de a nu va teme de gandurile negative care vin mereu in cap.

Ele nu fac altceva decat sa va arate modul in care ati gandit in trecut. Tocmai acestea v-au adus la limita depresiei. Oricat de multe, de negre, de infricosatoare ar parea, ele va spun ca ati avut o gandire toxica, care trebuie sa se schimbe.

Mobilizati resursele voastre de gandire pozitiva, identificati partile bune ale persoanelor sau situatiilor in care sunteti sau ati fost implicati.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment