Metroragia, cum mai este cunoscută această hemoragie, este o scurgere de sânge din uter în afara perioadei menstruale. Survine în avortul spontan sau provocat, în sarcina extrauterină, în fibrom şi alte tumori uterine, precum şi în unele dereglări hormonale.
Hemoragia uterina
În cazul în care hemoragia este în cantitate mică, dar se repetă foarte des, sau este în cantitate mare, se produce o anemiere gravă a femeii cu pierderea cunoştinţei şi şoc hemoragic. De aceea, se va anunţa „Salvarea" pentru a transporta bolnava la spital.

Până la sosirea medicului, pacienta va sta culcată la pat, cu capul mai jos decât restul corpului şi i se vor pune comprese reci ori pungă cu gheaţă pe partea de jos a abdomenului. Nu i se va da nici un medicament în afară de calciu şi vitamina C.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment