La vârsta adolescenților, apar tot felul de bubițe, pielea devine grasă, uneori având un aspect inestetic. Aceste manifestări sunt cunoscute sub numele de acnee. De obicei, afecțiunea dată dispare odată cu trecerea anilor. În unele cazuri, semnele rămân pe o perioadă mai îndelungată.

Manifestarea acneei
Acneea reprezintă o maladie cronică a tenului care se manifestă, în special, prin diverse tipuri de leziuni ale pielii: neinflamatorii (puncte negre sau negre, comedoane) și inflamatorii (chisturi purulente, papule, pustule,).
Acneea, o problema a adolescentilor
În ce condiții apare?
În mod normal problema apare în timpul adolescenței datorită măririi cantității de hormoni sexuali masculini. Ca manifestare a pielii apare seborea intensă - tenul gras și proliferarea unui anumit tip de bacterii în profunzimea tegumentului. În special se afectează porțiunile cu cea mai mare densitate de glande sebacee - față, spate, piept, umeri, brațe.

Tratament
În cazurile ușoare de acnee, îngrijirea corespunzătoare a pielii și utilizarea unor cosmetice pentru problema dată este cheia esențială a tratamentului.

În cazurile medii sau severe de acnee, este indicat tratamentul medicamentos local sau general. Să fiți însă atenți, deoarece o bună parte a medicamentelor cu acțiune contra acneei usucă pielea. În situațiile date, se indică asocierea cu dermocosmetice ce mențin calitatea pielii și duc la combaterea acestor efecte secundare.

Utilizarea dermocosmeticelor contra acneei sau contra seboreii este importantă în tratamentul oricărei forme de acnee. Tipul dat de tratament are o acțiune de reglare a secreției de sebum, antiinflamatorie, antibacteriană, elimină sau micșorează leziunile acneice și ajută la prevenirea apariției unora noi.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment