După cum arată numele, lombosciatica este o suferinţă care constă atât în dureri ale coloanei vertebrale lombare, cât şi în dureri pe traiectul nervului sciatic.

Durerile se datorează fie unei inflamaţii acute sau cronice produse de infecţii, răceli, reumatism, fie un traumatism care a produs o hernie de disc. Mişcările coloanei vertebrale, aplecarea, îndoirea sau ridicarea genunchiului, măresc durerea, care pleacă de la şale şi iradiază de-a lungul piciorului, pe unde trece nervul sciatic afectat.
Lombosciatica
Omul nu mai poate merge cu piciorul dureros, are insomnii şi nu se mai poate odihni.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment