Cunoscută și sub denumirea de ciuperca piciorului, această micoză este produsă de infecția cu un dermatofit care poate fi luat când se merge desculț pe marginea piscinei, la saună, la dușurile comune.

Infecția afectează pielea dintre degetele piciorului, talpă și unghii. Infecția este întreținută de lipsa unei bune igiene, de purtarea de încălțăminte care nu lasă piciorul să respire, de transpirația abundentă și lipsa de aerare.
Piciorul atletului, cunoscuta sub denumirea de ciuperca piciorului
Apare inițial în pliurile dintre degete și se poate extinde ulterior pe talpă. Se manifestă prin apariția unor vezicule pruriginoase (produc mâncărime), pielea se înroșește, se descuamează și emană un miros neplăcut.

În cazuri mai grave, infecția micotică afectează și unghiile (onicomicoză). Pentru tratament se folosesc creme și soluții anti-micotice, iar dacă s-a produs afectarea unghială este necesar un tratament medicamentos.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment