Petele albe apar pe unghii, in cazurile cand organismul nu dispune de vitamine si minerale esentiale, din cauza alimentatiei incorecte sau a dietelor.

De obicei, deficitul de zinc, fier si calciu duce la pierderea aspectului sanatos al unghiilor. Acest deficit se manifesta prin aparitia petelor albe pe unghii de diferite dimensiuni si forme. In acest caz, scaparea este o alimentatie adecvata.

Petele albe pe unghii: motive
Schimbarea pigmentatiei unghiilor poate fi cauzata de deficit de proteine. Este cunoscut faptul, ca proteinele sunt eliminate din organism cu implicarea rinichilor si deficitul lor poate indica o afectare a functiei renale (insuficienta renala cronica).
Petele albe pe unghii
In acest caz, aparitia petelor albe indica o problema mult mai grava. Deseori, ele apar din cauza unor boli ale tractului gastro-intestinal, tulburari ale metabolismului si problemelor cu sistemul cardiovascular.

Una din cele mai frecvente cauze ale petelor albe de pe unghii sunt infectiile fungice, dar in acest caz apar: ingrosarea unghiei, stratificarea si fragilitatea.

Traumele, loviturile pot provoca, de asemeni, astfel de pete. Dar, de obicei ele dispar de la sine, odata cu cresterea unghiei.

Chiar si stresul afecteaza starea unghiei.

Petele albe pe unghii: modalitati de a le elimina
Unghiile pot fi tratate cu bai care stimuleaza circulatia sangelui si le hranesc. In acest caz, poate fi utilizata sarea de mare. O lingura de sare la un pahar de apa fierbinte. Tineti mainile timp de 20 minute in aceasta apa si apoi unghia uscata se sterge cu grasime de peste.

Baite pentru unghii se pot face si cu ulei de masline. Se incalzeste 0,5 pahar de ulei la baia de apa si se introduc degetele timp de 15 minute.

Ajuta bine si uleiul vegetal cu suc de lamaie: 7 picaturi la jumatate de pahar ulei.

Daca cauza petelor albe este ciuperca, atunci se utilizeaza frectiile cu ulei de arbore de ceai.

De asemenea, se utilizeaza si baitele fierbinti cu permanganat de potasiu (solutie slaba) timp de 2-3 saptamani.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment