Faptul că scaunele de la birou au un format standard şi sunt foarte puţin reglabile în fucţie de dimensiunile celui care stă pe ele, poate duce la apariţia durerilor de spate, relevă un studiu făcut la Institutul de Aeronautică de la Universitatea Purdue, SUA.

Cercetătorii au declarat că scanul de la locul de muncă trebuie să fie un obiect care să-l ajute pe cel care munceşte să se concentreze. Tocmai de aici apare problema. Oamenii sunt atât de concentraţi asupra muncii lor, încât observă cu greu răul provocat de statul pe scaun câte opt ore pe zi.
Scaunul de la birou, sursă a durerilor cronice de spate
Statul în şezut pentru mult timp este cea mai solicitantă poziţie pentru coloana vertebrală. În aceste condiţii, toată greutatea se transmite spre partea inferioară a coloanei. În mod firesc, corpul capătă forma literei C, care este sursa unor dureri foarte puternice.

Acesta este unul din motivele pentru care ni se spune, atunci când suntem mici, să stăm drepţi. Cheia pentru evitatea apariţiei acestor dureri este la îndemâna oricui. Scaunul trebuie să fie la o astfel de înălţime încât tălpile să stea pe podea.

Scaunul trebuie să fie dat pe spate, iar braţele trebuie să fie mereu la un unghi de 90 de grade cu antebraţele. Specialiştii atrag atenţia că nu toate scaunele care sunt vândute ca ergonomice, chiar îndeplinesc această funcţie. O altă metodă de a lupta cu durerea este mişcarea. La fiecare 20 de minute este bine să se facă puţină mişcare şi anumite exerciţii de întindere a muşchilor.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment