În cazul celor care suferă de poliartrită reumatoidă, locurile dureroase se frecţionează cu un ulei vegetal înainte de culcare, după care se bandajează cu o pînză groasă, care să ţină cald. Se pot pune comprese cu spirt şi piper. Foarte recomandat este decoctul de orez dar şi orezul simplu la fiecare masă.

Locurile dureroase pot fi frecţionate şi cu tinctură de flori de păpădie. Medicina populară le recomandă bolnavilor de poliartrită să facă băi cu extract de pin sau cu decoct din muguri de pin.
Leacuri pentru tratarea poliartritei reumatoide
La fel de util este şi oţetul de mere. În acelaşi timp, oţetul de mere se administrează şi intern, astfel: la un pahar de apă fierbinte se pun 4 linguri de oţet; se bea cîte o jumătate de pahar din acest amestec, de 3 ori/zi.

Pentru scăderea în intensitate a durerilor de mîini şi picioare, se amestecă un gălbenuş de ou cu o lingură de oţet de mere şi se întinde cu atenţie acest amestec pe locurile dureroase.

În cazul depunerilor de sare în articulaţii, medicina populară recomandă un amestec dintr-o lingură de bicarbonat alimentar, o lingură de sare de bucătărie şi o lingură de muştar uscat. Se amestecă toate aceste ingrediente, după aceea se udă o bucată de pînză, se stoarce puţin, se presară din acest amestec pe o jumătate a pînzei, iar cu cealaltă jumătate se acoperă partea pe care s-a presărat; se aplică pînza pe locurile dureroase, asemenea unei comprese, se leagă şi se lasă peste noapte.

Aceasta procedură trebuie repetată mai multe seri la rînd.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment