Dacă ideea unui tratament de albire a dinţilor în cabinetul unui stomatolog nu vă atrage, fie din cauza preţului, fie din cauza fricii de omul în halat alb, care vă pune să deschideţi gura, nu e cazul să cedaţi în faţa petelor dentare.

Galbenul pai, care se ataşează atât de uşor de dantura multora, poate fi înlăturat prin câteva metode simple, la îndemâna oricui. Nu e vorba neapărat de renunţarea la ţigări, cafele sau alimentele care provoacă culoarea gălbuie a dinţilor ci la apelarea la o serie de alimente care acţionează ca un detergent asupra dinţilor.
O dantura stralucitoare
Adevărul e că destul de dificil să încerci să-ţi controlezi mereu zâmbetul, încercând să ascunzi lipsa unei străluciri, şi am putea spune chiar că deseori ai de pierdut din această cauză. De aceea lupta cu petele trebuie începută imediat. Iar prima armă la care trebuie să apelaţi o reprezintă crudităţile, care trebuie mestecate mult şi conţin vitamine, cum ar fi merele sau morcovii.

Căpşunile, fie ele şi de import, reprezintă de asemenea un aliat preţios. Efectul o să se vadă repede. Pasta creată prin zdrobirea câtorva căpşuni, aplicată, cu degetul, pe dantură, şi lasată să acţioneze două minute, după care e periată, poate face minuni.

Cu acelaşi lucru se pot lăuda şi spanacul sau broccoli, care acţionează ca o barieră protectoare asupra dinţilor. De asemenea, un alb imaculat poate fi obţinut şi cu spălături, periodice, cu suc de lamaie.

Dacă aceste tratamente nu vă atrag, puteţi încerca cele două remedii, auzite de atâte ori de la cei bătrâni: adăugaţi sare pe pasta de dinţi sau frecaţi dantura cu frunze de dafin, de două ori pe săptămână. Rezultatul o să vă facă să zâmbiţi. De plăcere.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment