Hipertensiunea arterială este mult mai greu de controlat iarna, au anunţat cercetătorii americani. În urma unui studiu care a durat cinci ani, s-a constatat că cei care s-au tratat de hipertensiune vara, aveau cu 8% mai multe şanse să-şi ţină tensiunea în limitele normale.

Cercetătorii au analizat datele de la aproximativ o jumătate de milion de bătrâni care sufereau de hipertensiune. În urma datelor colectate, s-a ajuns la concluzia că un stil de viaţă activ, pe timp de vară, este cheia către „vindecarea” hipertensiunii.
Anotimpurile influenteaza tensiunea arteriala
Oamenii se îngraşă iarna şi slăbesc vara, fac mai multe exerciţii pe timp de vară şi mănâncă mai sărat iarna. Se ştie că sarea este una din cauzele hipertensiunii. Motivul, pentru care iarna numărul infarcturilor creşte considerabil, este că frigul contractă vasele de sânge.

Astfel, frigul, alături de ceilalţi factori, face ca tensiunea să fie greu de controlat iarna în comparaţie cu vara. Cercetătorii avertizează că oamenii sunt predispuşi la a mânca mai mult iarna şi la a face mai puţină mişcare. Hipertensiunea în sine nu are simptome, însă ea duce la infarcturi, la stopuri cardiace sau la cedarea rinichilor.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment