Numărul de cazuri noi a persoanelor cu diabet zaharat din Marea Britanie a crescut cu 74 la sută în doar şase ani, relatează The Sun. Şi de multe ori de vină este obezitatea.

Marea majoritate a cazurilor noi înregistrate între anii 1997 şi 2003 a fost diabetul de tip-2, care în mare măsură este declanşat de stilul de viaţă nesănătos, a declarat un studiu publicat în Journal of Epidemiology and Community Health.
obezitate
Până în 2005, mai mult de patru la sută din populaţie a fost diagnosticată ca având diabet zaharat, aproape de două ori faţă din numărul înregistrat cu un deceniu mai înainte. Cazuri noi apar mai rapid chiar faţă de SUA.

Douglas Smallwood, coordonatorul executivului de diabet din Marea Britanie, a declarat: “Statisticile nu sunt surprinzătoare, deoarece ştim că ratele de diabet de tip-2 sunt strâns legate de expansiunea obezităţii.”

Un sfert dintre britanicii adulţi sunt obezi, iar un oficial consideră că nouă din zece adulţi vor fi supraponderali sau obezi până în 2050.

Diabetul creşte şansa de moarte prematură, de boli cardiovasculare, atac de cord şi accident vascular cerebral. (X.S.)

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment