Primul şi cel mai uzual mijloc de igienizare dentară şi gingivală este periajul cu periuţa de dinţi clasică sau electrică. Indiferent pe care o folosiţi, trebuie să faceţi periajul de cel puţin 2-3 ori pe zi, pe toate suprafeţele arcadelor dentare, masând în acelaşi timp şi cu aceleaşi mişcări şi gingiile, şi dinţii (pe principiul "dinspre gingie spre dinte" şi niciodată invers).

În societatea noastră, educaţia legată de igiena cavităţii bucale se referă în principal la folosirea regulată şi frecventă a periuţei de dinţi. Există un studiu statistic care arată că în Anglia o persoană foloseşte, în medie, o periuţă la aproximativ un an.
Mijloace de igienizare a cavitatii bucale
De fapt, periuţa se schimbă în medie la 3-6 luni, în funcţie de felul în care ne periem. Mai corect, aceasta trebuie înlocuită la primele semne de uzură, când filamentele încep să se îndoaie la vârf sau filamentele colorate "tip indicatoare" încep să-şi piardă culoarea la vârf.

Din acel moment, eficienţa penajului scade la 50%, chiar dacă efectuăm aceleaşi mişcări şi acordăm penajului acelaşi timp. Adulţii şi copiii peste 10-12 ani trebuie să folosească periuţe pe care este specificat "mediu".

Pacienţii cu probleme parodontale, la recomandarea medicului, vor folosi periuţe "soft" (moi) şi vor fi educaţi să adopte o tehnică specială de periaj. Copiii trebuie să folosească, de asemenea, periuţe mai moi, existând pe piaţă produse de acest tip destinate copiilor.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment