Coşmarurile pot fi declanşate de o mulţime de factori cum este stresul, medicamentele, frica, problemele de somn sau o pierdere recentă a cuiva drag. Specialiştii americani oferă câteva soluţii pentru ca cei care au aceste probleme, să scape de ele.

În primul rând, stresul este cel care trebuie alungat. De aceea, este recomandat ca cel care se simte stresat să vorbească cu un prieten despre ce-l supără. Mai mult, sunt recomandate şi tehnicile de relaxare pentru alungarea stresului şi a anxietăţilor.
Cum sa scapam de cosmaruri
În cazul în care coşmarurile apar după ce s-a început un tratament nou, cel în cauză trebuie să discute cu medicul şi să afle dacă nu cumva coşmarurile sunt cauzate de aceste medicamente noi. Coşmarurile apar şi atunci când cineva consumă droguri şi bea alcool în exces.

În acest caz, specialiştii recomandă să se apeleze la grupurile de suport. De asemenea, pentru ca somnul să se îmbunătăţească şi coşmarurile să dispară este bine să se facă multă mişcare, să se facă un program de somn bine definit, iar orele la care se adoarme şi orele de trezire să fie aceleaşi. Toate aceste măsuri duc la îmbunătăţirea calităţii somnului şi la alungarea coşmarurilor.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment