De la vârsta şcolară până spre bătrâneţe, când carenţa de calciu e mai sporită, cariile ameninţă neîncetat. Chiar dacă respectaţi o igienă bucală corectă, cauzele interne nu pot fi înlăturate decât dacă recurgeţi la darurile naturii.

Unul dintre ele este o plantă cunoscută şi foarte accesibilă: se găseşte toată vara pe câmp şi prin zăvoaie. E vorba de coada-calului, folositoare în multe situaţii. Conţine, printre altele, principii active - diuretice, hemostatice, antiinflamaloare - şi substanţe minerale bogate în bioxid de siliciu, care ajută la remineralizarea organismului şi îmbunătăţirea echilibrului calciului din oase.
Prevenirea cariilor dentare
În plantă mai este prezent şi un ulei volatil cu acţiune antimicrobiană. Folosiţi-o aşadar sub formă de ceaiuri pentru uz interii.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment