Expertii de la Universitatea Harvard ne-au dezvaluit secretele cum sa pastram acuitatea vizuala pe tot parcurul vietii. Pentru aceasta e necesar de respectat patru reguli.

In primul rand, e nevoie sa mancam corect. Pentru ochi sunt foarte buni morcovii si afinele. In acest sens, oamenii de stiinta recomanda zilnic de mancat 3-4 morcovi si de baut pana la un litru de suc de afine.
Patru secrete pentru o vedere perfectă
Inca o regula foarte importanta - gimnastica pentru ochi. Cel mai simplu excercitiu: uitati-va la distanta apoi aduceti privirea la un obiect apropiat.

In al treilea rand, in timpul lucrului faceti o pauza de 5 minute. Concentrarea la un singur obiect incordeaza ochiul si duce la oboseala.

Regula cu numarul patru este somnul sanatos. Tulburarile de somn slabesc sistemul imunitar si afecteaza negativ activitatea multor sisteme, inclusiv si cel vizual.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment