Principala cauza a aparitiei negilor sunt microtraumele dupa vizita la piscinele publice, dar exista si o alta explicatie – un sistem imunitar slabit.

Cea mai sigura cale de a scapa de negi este de a le elimina. Acest lucru, trebuie de facut nu numai din motive estetice si din cauza ca aceste formatiuni benigne se multiplica rapid, cresc in dimensiuni, pot deveni dureroase si incep sa sangereze.

Cum scapam de negi: metode
Una dintre cele mai efecace metode este indepartarea cu laser. Ea dureaza mai putin de doua minute si nu lasa nici o cicatrice.
Cum scăpăm de negi
In plus, aceasta metoda are un avantaj important – coaguleaza tesutul si inchide calea papillomovirusului, prevenind reaparitia negilor.

O alta metoda de indepartare a negilor este electrocoagularea. Avantajele – coaguleaza tesutul, blocand accesul virusului spre tesuturile sanatoase si dezinfectand zona. In acelasi timp, aceasta metoda realizeaza o indepartarea profunda a negilor, ceea ce induce formarea unei mici cicatrici.

Criodistructia – indepartarea negilor cu azot lichid (inghetarea lor profunda). Aceasta metoda are un mic dezavantaj si se explica prin faptul, ca ea nu poate controla adancimea de expunere si poate sa nu dea rezultat din prima. In plus, dupa procedura cateva zile persista o inflamatie.

Un alt mod de a scapa de negi este inlaturarea chirurgicala. Metoda nu este deloc salutabila, deoarece lasa cicatrici vizibile, exista riscul de reaparitie si este sangeroasa.

Cum scapam de negi: remedii populare
Ustoroi tocat se amesteca cu grasime de porc si se aplica pe negi, sub forma de bandaj. Se schimba bandajul in fiecare zi pana la momentul, cand negii vor cadea singuri.

Ceapa cruda se lasa cateva ore in otet si apoi se aplica pe negi. Procedura se repeta pana la disparitia negilor.

O alta modalitate buna de a scapa de negi in 10 zile este sucul de mere acre. Se unge formatiunea cu acest suc, ea isi schimba culoarea si se desprinde treptat.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment