Curățarea limbii și a cavitații bucale se efectuează de obicei înainte și după mesele principale, dar mai ales dimineața.

Pe lângă procedeele la care apelăm în mod obișnuit pentru curățarea limbii: perierea și curățarea danturii cu ajutorul periuței și a pastei de dinți cu apă și sare, cu mălai sau răzuirea cu ajutorul unei spatule de lemn, specialiștii recomandă punerea în practică a metodei uleiului supt: Karskuc.
Eliminarea toxinelor din organism prin curatarea limbii si a cavitatii bucale
Ea constă în introducerea în gură a unei linguri de ulei comestibil, plimbându-se maxim douăzeci de minute în cavitatea bucală cu ajutorul limbii, după care uleiul se aruncă, clătindu-se bine gura cu apă și pastă de dinți.

Toxinele sunt eliberate din organism prin mai multe cai de eliminare: fie prin urină, fie prin transpirație, fie prin defecație.

Trebuie menționat însă că unele dintre toxinele dăunătoare sunt eliberate din organism prin limbă și cavitate bucală. Ele se depun în special pe limbă, fapt ce poate fi constatat dimineața, dar mai ales atunci când organismul este bolnav sau se află în timpul curelor de post alimentar.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment