Ce este insuficienţa cardiacă?
Insuficienţa cardiacă - scăderea funcţiei de pompare a muşchiului cardiac, ceea ce duce la faptul că inima nu asigură nevoile organismului.

Insuficienţa cardiacă sistolică - imposibilitatea ventriculelor de a se contracta normal şi a pompa o cantitate suficientă de sânge, notează sanatatea.com. Este însoţită de slăbiciune, oboseală, intoleranţă la sarcinile fizice.

Insuficienţa cardiacă diastolică - imposibilitatea ventriculelor de a se relaxa normal şi a se umplea în diastolă. Aceasta provoacă hipertensiune arterială, cardiomiopatie.
Insuficienta cardiaca
Insuficienţa cardiacă cronică se poate dezvolta ca o complicaţie a bolilor cardiovasculare şi poate decurge o perioadă lungă de timp asimptomatic.

Insuficienţa cardiacă acută - se dezvoltă timp de câteva ore ca agravare a maladiei de bază.

Dezvoltarea insuficienţei cardiace poate provoca:
1. Infecţii pulmonare, febră, tahicardie, reducerea de oxigen în sânge şi creşterea cerinţelor metabolice, creşterea sarcinii miocardului, declanşarea insuficienţei cardiace.

2. Boala ischemică cronică şi infarctul de miocard pot spori disfuncţia ventriculară stângă şi cauza insuficienţa cardiacă.

3. Creşterea bruscă a tensiunii arteriale, de asemenea, creşte sarcina miocardului şi duce la insuficienţa cardiacă.

4. Inflamaţia miocardului (miocardita), precum şi reumatismul pot cauza insuficienţa cardiacă.

5. Aritmia reduce timpul diastolei, încălcând coordonarea între ventricule, creşte presiunea în atrii, reduce debitul cardiac, ceea ce prezintă un factor major în insuficienţa cardiacă.

6. Activităţile fizice intense, consumul mare de produse alimentare sărate, stresul pot, de asemenea, duce la insuficenţă cardiacă. (X.S.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment