Tratamentele dedicate îngrijirii părului și pielii capului, oricât de eficiente și performante ar fi, nu sunt complete dacă nu sunt însoțite și de un masaj corespunzător. Un masaj efectuat în mod regulat, cu sau fără un produs special, previne apariția multor dintre afecțiunile părului (inclusiv albirea și căderea părului), stimulând circulația sângelui și ajutând astfel la regenerarea firelor de păr.

Executarea masajului
Masajul pielii capului trebuie executat timp de aproximativ zece minute, de câteva ori pe zi. În cazul în care se utilizează un produs special de întreținere a pielii capului, acesta se întinde cu ajutorul unui tampon demachiant de-a lungul cărărilor, la rădăcina firului de păr. Pentru a repartiza în mod uniform produsul pe toată pielea capului, se efectuează mișcări de fricționare, cu degetele ambelor mâini.
Masajul pielii capului, recomandări
În cazul unui masaj simplu, fără ajutorul vreunui produs de îngrijire, masajul se începe susținând de craniu degețelele mari, în timp ce celelalte degete îndepărtate vor mobiliza pielea capului. Mișcările efectuate trebuie sa fie circulare. La început, mișcările nu vor fi tocmai plăcute, însă încetul cu încetul pielea va deveni mai elastică, iar mișcările vor deveni și ele agreabile.

Ținând degetele mâinilor așezate față în față, intre vârfurile acestora menținându-se o distanță de câțiva centimetri, presează pielea capului, strângând-o ușor. Efectuați apoi mișcări în zigzag, ciupind ușor pielea capului.

Puteți încheia masajul, acționând cu degetele ambelor mâini sau cu palma. Mișcarea pe care o executați trebuie să fie similară pieptănatului părului cu degetele. Pentru un plus de eficacitate, indicate sunt și exercițiile circulare de gimnastică a capului. Acestea au rolul de a destinde, dar și de a preveni migrenele.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment