După primele şedinţe de mers la sală, aproape orice persoană se confruntă cu problema febrei musculare. Acestă febră se traduce prin acumularea în muşchi a acidului lactic. O persoană care are această problemă trebuie să ştie că prima măsură este odihna. În afară de aceasta, este recomandat ca după sesiunea de antrenament să se facă masaj.

Masajul trebuie să se facă imediat după ce s-a terminat antrenamentul. Prin masaj, tot acidul lactic care se acumulează în muşchi este îndepărtat. Acesta este principalul motiv pentru care în sportul modern se pune foarte mult accent pe specialiştii în masaj.
Febra musculară: cum să scăpăm de ea
O altă metodă de a lupta cu febra este mersul la sală. Cu alte cuvinte, pentru eliminarea rapidă a acidului lactic din muşchi, este bine să se meargă la sală şi să se facă exerciţii de slabă intensitate. Mai mult, nu trebuie uitată încălzirea de dinaintea începerii antrenamentului.

De obicei, cei mai mulţi oameni care fac febră păţesc acest lucru pentru că nu fac o încălzire corespunzătoare. O altă metodă este praful de copt. Deşi pare ciudat, este vorba de chimie. Atunci când este combinat acidul lactic (un acid) cu praful de copt (o bază), rezultă o substanţă cu un PH neutru.

Astfel, acidul lactic este eliminat din muşchi, iar febra este evitată. Pentru ca această soluţie să aibă rezultat, este recomandat ca după antrenament să se facă o baie caldă în care se pune o jumătate de pahar de praf de copt. Praful va ajunge în organsim prin piele, care este cel mai mare organ al corpului cu capacităţi de absorbţie.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment