O persoană din cinci este afectată de varice. Cele mai multe cazuri sunt în rândul femeilor, care sunt mai predispuse decât bărbaţii la această afecţiune.

Folosirea preparatelor naturiste demonstrează că bisturiul nu este singura modalitate de tratament. Sulfina, spre exemplu, datorită compoziţiei sale bogate în substanţe active, este considerată un important vasodilatator periferic pentru că măreşte permeabilitatea vasculară.
Sulfina - un important vasodilatator periferic pentru ca mareste permeabilitatea vasculara
Un tratament prelungit cu infuzie de sulfină normalizează funcţionarea aparatului locomotor. Mai mult, cercetările fitoterapeuţilor au demonstrat efectele salutare ale plantei în tratamentul altor boli grave: hepatită cronică (regenerează celulele), afecţiuni renale şi oculare, în bronşite, astm bronşic, hipertensiune arterială, ca antiseptic, calmant şi antiinflamator gingival.

Pentru tratamentul intern, infuzia se prepară dintr-o lingură de sulfină uscată şi mărunţită, peste care turnăm 200 ml apă clocotită. Se acoperă vasul cu ceai timp de 15 minute. Se strecoară infuzia şi, zilnic, se beau una-două căni.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment