Frecatul nasului
Degetul mare de la mâna stângă se freacă de cel de la mâna dreaptă (părţile laterale), după care se freacă cu mişcări sus-jos de o parte şi cealaltă a nasului de 30 ori.

La rădăcina nasului, se presează de 15-20 ori. Prin această metodă, nasul capătă mai multă rezistenţă la frig. În cazul în care am contactat deja o răceală, acest masaj ajută la desfundarea nasului.
Metode simple pentru a scapa de raceala
Metoda ajutătoare prin respiraţie
Este foarte bine să se practice acest exerciţiu cam la două ore după cină. În poziţia ridicat, se depărtează picioarele, astfel ca distanţa dintre ele să fie egală cu distanţa dintre umeri.

Se aduc mâinile cu palmele în sus, se suprapun în zona ombilicului (3 centimetri mai jos de ombilic) şi în felul acesta se începe exerciţiul de respiraţie. Se inspiră adânc şi se expiră uşor, repetându-se timp de 30 minute. Metoda îmbunătăţeşte rezistenţa la frig şi puterea plămânilor.

Masarea pieptului
În poziţia şezut pe scaun, ridicaţi capul cât mai sus (vă uitaţi la tavan) şi cu ambele mâini se începe o mişcare de sus-jos, începând de la bărbie până la piept.

Faceţi mişcarea o dată cu mâna dreaptă cu palma desfăcută şi o dată cu mâna stângă, la fel, cu palma desfăcută. Se poate apăsa ceva mai tare. Se efectuează mişcarea de 20 de ori. Protejează gâtul şi ajută foarte mult în caz de tuse.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment