Ce este bulimia? Este mâncatul în exces, o dereglare alimentară ce afectează mulţi adolescenţi. Stima de sine micşorată, lipsa controlului asupra propriei vieţi, instalarea depresiei, a anxietăţii, a senzaţiei de furie şi singurătate, precum şi dificultatea întâlnită în exprimarea emoţiilor şi problemele din familie sunt principalele cauze răspunzătoare de instalarea bulimiei.

Care sunt simptomele? Consumul zilnic al unor cantităţi enorme de produse alimentare, cu o senzaţie de pierdere a controlului asupra alimentaţiei, stare de vomă, realizarea exerciţiilor în exces şi preocuparea constantă asupra greutăţii corporale.
Bulimia - mâncatul în exces, ce afectează adolescenții
Consecinţele bulimiei asupra organismului sunt adesea trecute cu vederea. Se poate ajunge la afectarea întregului sistem digestiv, creîndu-se dezechilibre chimice în corp, care pot afecta inima şi celelalte organe.

Pot apărea carii, inflamaţii şi rupturi ale esofagului, bătăi neregulate ale inimii (tahicardie), atac de cord. Majoritatea pacienţilor cu bulimie sunt persoane de sex feminin, marea majoritate a acestora având o greutate corporală normală.

Ca tratament, se recomandă ore de psihoterapie în combinaţie cu un plan alimentar adaptat nevoilor nutriţionale ale pacientului. Persoana este instruită cum să-şi stabilească singură dieta care i se potriveşte, fără a mai manifesta repulsie faţă de modul în care arată.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment