Somnul este foarte important pentru sănătatea omului. Tulburările de somn, insomnia cronică pot fi factori de risc pentru dezvoltarea unor boli grave.

Experţii evidenţiază 5 condiţii de bază al unui somn sănătos:

Legătură pentru ochi
De asemenea, mai este numită ochelari de noapte sau mască pentru somn.
Cinci secrete ale unui somn sănătos
O pernă comodă
Permna nu trebuie să fie de dimensiuni mari. Mulţi experţi recomandă nu perna dreptunghiulară, ci una sub formă de rolă. O astfel de pernă se plasează sub gât.

Saltele
Salteaua ar trebui să fie de o duritate moderată. Nu se recomandă salteaua foarte moale, pentru că astfel somnul ar putea duce la apariţia unor probleme cu coloana vertebrală.

Temperatura aerului
Oamenii de ştiinţă spun că oamenii dorm mai bine dacă temperatura în încăpere nu este prea ridicată. Temperatura optimă pentru un somn este de 18-20 grade Celsius.

Aromele
Pentru o relaxare şi un somn profund pot fi folosite anumite uleiuri esenţiale. Cea mai populară aromă care normalizează somnul este uleiul esenţial de levănţică. (X.S.)

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment