Sunt foare multe metode de a coborî tensiunea arteriala - inclusiv cu ajutorul medicamentelor. Insa oamenii de stiinta germani au gasit un alt mod, rapid si eficient, de normalizare a tensiunii arteriale. Studiile au aratat ca 10 minute de meditatie, cu o respiraţie corecta ajuta la reducerea tensiunii arteriale mari.

Expertii ne sfatuie sa ne relaxam, sa luam o pozitie comoda si sa ne concentram la respiraţie. E necesar sa respiram calm, incet si profund. In cateva minute vom simti o usurare, dar dupa 10 minute de asa o terapie, tensiunea se normalizeaza.
Cum sa micsoram rapid tensiunea?
Oamenii de stiinta sustin ca aceasta tehnica este foarte eficienta in cazurile cand tensiunea creste datorita stresului.

De asemenea, in hipertonie ajuta exercitiile de yoga. (P.O.)

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment