Există două întrebări primare, pentru care omenirea continuă să caute răspunsuri - cum să trăieşti mult şi cum să trăieşti sănătos. Când vine vorba de a trăi mult, găseşti doar indicii "tăiate", dar nu şi soluţii concrete. Unii paşi simpli, efectuaţi în mod constant pe termen lung contribuie la longevitate şi la o sănătate de lungă durată.

Cum să trăieşti mult timp?
În timp ce poţi fi sigur că nimeni nu îţi poate da răspuns la această întrebare, studiile au găsit o corelaţie directă între longevitate şi arterele sănătoase. Arterele, după cum probabil ştiţi, sunt responsabile pentru tranzitul de sânge, spre a menţine viaţa. Deci, păstrarea arterelor sănătoase este adesea considerată a fi cheia pentru o viaţă lungă. O atenţie deosebită se acordă acizilor graşi omega-3, un panaceu pentru o inimă şi artere sănătoase, uleiul de peşte fiind o excelentă sursă de aceşti acizi.
Cum să trăiești mai mult - secretele longevității
Mănâncă natural
Consumul produselor naturale este un alt indiciu pe care cercetătorii le-au adus în folosul longevităţii. Nutrienţii şi antioxidanţii din fructele şi legumele proaspete protejează celulele şi organele corpului de radicalii liberi dăunători.

Redu caloriile
O altă tendinţă spre o viaţă lungă este restricţionarea caloriilor. Se recomandă evitarea zahărului şi reducerea consumului de grăsimi.

Exerciţii
Un obicei sănătos este de a efectua câte o jumătate de oră pe zi exerciţii fizice. Unele activităţi fizice destul de simple, printre care înotul, mersul cu bicicleta sau mersul pe jos efectuate zilnic, vor întări sănătatea şi vor face viaţa mai lungă.

Un compus găsit în vinurile roşii, procianidina, este considerat a fi bun pentru inimă. Totuşi, conform specialiştilor, consumat în exces, vinul dăunează sănătăţii.

În timp ce toate acestea ar contribui la longevitatea Dvs., o minte paşnică, zâmbete pe faţă şi o viaţă fără stres v-ar face o viaţă fericită, neluând în consideraţie cât timp veţi trăi. (X.S.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment