Pentru a intari imunitatea nu e necesar sa luam medicamente imunomodulatoare. Ea poate fu stimulata si cu alte metode mai eficiente si mai sanatoase, important ca aceste metode sa se efectuieze metodic si regulat.

Masajul
Drenjul limfatic este o modalitate rapida si eficienta de debarasare a organismului de toxine. Stimularea fluxului limfatic duce la o mai buna nutritie a tesuturilor si intareste sistemul imunitar. Specialistii in limfodrenaj spun ca aceasta este o metoda foarte revigoranta, actioneaza nu numai superficial dar asupra muschilor si organelor interne. Astfel de masaj ridica turgorul si tonusul pielii si a muschilor, chiar elimina cativa centimetri din zonele problematice.
Sportul, somnul și muzica clasică întăresc imunitatea
Pentru a atinge acest efect este necesar sa se recurga la aceasta procedura cel putin de doua ori pe an. Numarul de sesiuni pentru fiecare persoana este calculat in mod individual, dar in orice caz cursul trebuie sa contina minim sapte sesiuni.

Invata sa te relaxezi calitativ
Stresul in primul rand loveste in imunitate, asa ca incercati in timpul sezonului rece sa va pastrati calmul si sa fiti cat mai echilibrat emotional. Una din metode ar fi Yoga, care este cea mai scurta cale spre tine insuti. Nu putem schimba circumstanţele din jurul nostru, dar cu ajutorul acestei practici(Yoga) putem schimba atitudinea proprie.

Asculta muzica
Nu odata, in centrele consultative pentru femei, medicii practica terapia prin muzica, in ceea ce priveste femeile insarcinate. Oamenii de stiinta au examinat influenta muzicii asupra sistemului imutitar al femeii insarcinate. Rezultatele au aratat ca, ascultarea muzicii face ca o sarcina sa fie mult mai usoara. La fel, muzica actioneaza si asupra celorlalti, dar cu conditia de a alege muzica clasica sau instrumentală, aceasta armonizeaza cel mai bine starea interna a organismului.

Rade cat mai mult
Mai multa gluma. Puteti sa va radeti de la orice, rasul stimuleaza sistemul imunitar, scade nivelul de stres si anxietate. Tineti minte totdeauna, ca rasul relaxeaza muschii si astfel creste consumul de oxigen. S-a demonstrat ca, oamenii cu un bun simt al umorului au o stare de sanatate mai buna

Destul somn
Opt ore de somn pe zi fac minuni pentru sanatatea dumneavoastră. Deficitul de somn duce la cresterea concentraţiilor de hormoni ai stresului, care, la randul lor, actioneaza in mod negativ asupra sistemului imunitar.

Faceti sport
Activitatea fizica in sine este o modalitate foarte buna de a te elibera de sres. Exercitiile fizice stimuleaza formarea acelor hormoni, care sunt implicati in asigurarea unei bariere sanatoase impotriva infecţiilor.

Bea apa multa
Consumul unei cantitati mari de apa este foarte important pentru sanatate, in special pentru piele, pentru ca ea este prima bariera de protectie a corpului nostru. Pentru a avea un proces hidro-salin echilibrat trebuie sa bem pe zi cel putin 1,5-2 litri de apa. Daca adaugam in apa lamaie si miere, atunci va curata organismul si va oferi vitaminele necesare.

Alimenteaza-te corect
Oamenii grasi se descurca mai prost impotriva infectiei. Incercati sa va mentineti in forma, consumati cat mai multe fructe, legume si mai putine alimente prajite si afumate. Nu uitati iarna de usturoi, ceapa, hrean si mustar. FITI SANATOSI! (P.O.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment