Picioarele umflate sunt cauza unei circulaţii periferice foarte proaste. Moştenirea genetică, dar şi activităţile zilnice care impun petrecerea unui timp îndelungat în picioare sau pe scaun fac ca venele să-şi piardă elasticitatea.

Astfel, sângele nu mai este împins aşa cum ar trebui către partea superioară a picioarelor şi stagnează pentru mai mult timp la nivelul gambelor. Vasele se dilată, picioarele se umflă şi se instalează senzaţia de picioare grele.
Picioarele umflate, cauza unei circulații periferice foarte proaste
Cele mai multe remedii împotriva picioarelor umflate se bazează pe ceaiuri şi infuzii din plante, cataplasme, masaj cu uleiuri esenţiale din plante, o alimentaţie bogată în vitamine, mişcare uşoară.

Masajul cu ulei este unul dintre cele mai benefice remedii. Făcut cu grijă, masajul fortifică pereţii vaselor de sânge şi ajută la eliminarea senzaţiei de picioare grele. Cele mai bune uleiuri sunt cele de mentă şi cel de chiparos.

Menta dă senzaţia de răcoare, iar chiparosul decongestionează zonele umflate. Un masaj eficient este acela făcut de la nivelul tălpilor, mergând uşor până la nivelul coapselor.

Mai există în magazine spray-uri revitalizante pentru picioare obosite, care nu trebuie să vă lipsească atunci când vă confruntaţi cu această problemă. După fiecare baie pulverizaţi pe picioare acest spray. Un lucru important de ştiut: băile nu trebuie să fie fierbinţi, cele mai indicate sunt cele călduţe, iar dacă suportaţi, alternaţi jeturile calde cu cele reci, pentru o mai bună contracţie a vaselor de sânge.

O alimentaţie bogată în vitamine, precum vitamina P, E, C, împiedică formarea varicelor şi contribuie la refacerea vaselor capilare. Consumaţi cât mai multe fructe şi legume, dar şi peşte, ouă, cereale integrale.

Mersul pe jos este indicat atunci când vreţi să stimulaţi circulaţia periferică. Un alt remediu la îndemână este acela de a vă poziţiona picioarele mai sus decât capul atunci când staţi la televizor, dar şi atunci când vă odihniţi. Picioarele îşi vor recăpăta tonusul mult mai uşor şi va dispărea senzaţia de oboseală accentuată.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment