Rozaceea sau acneea rozacee se caracterizează printr-o hiperactivitate a vaselor de sânge. O piele cu rozacee necesită o îngrijire specială.

Este necesar să spălați fața în fiecare dimineață și seară cu produse fără săpun, după care să aplicați o cremă împotriva roșeții, pentru a elimina dezvoltarea afecțiunii.

Puteți face un machiaj pentru a masca roșeața obrajilor, folosind o cremă de zi ușor colorată sau un fond de ten.
Rozaceea, caracterizata printr-o hiperactivitate a vaselor de sange
În anotimpurile cu temperaturi extreme, mai ales pentru persoanele care stau mult timp în aer liber, trebuie folosite creme ecran puternice, pentru împiedicarea soarelui să dilate vasele de sânge.

O cauză importantă este stresul. Micșorarea stresului prin anumite tehnici poate duce la rezultate destul de bune. Exercițiile fizice intense pot produce o vasodilatație periferică ce trebuie evitată. În cazul persoanelor cu predispoziție la rozacee, ele ar trebui să fie de o durată mai scurtă.

Pentru îngrijirea tenului se recomandă evitarea produselor ce conțin ulei de nucă, alcool, mentă, mentol, ulei de eucalipt. E necesară folosirea produselor negranulare, fără agenți de parfumare.

Trebuie evitați următorii factori; căldura, soarele, stresul, condimentele, efortul intens (în condiții dificile), băuturile fierbinți, îngrijirile nepotrivite ale pielii.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment