Stresul zilnic si mesele neregulate sunt printre cauzele care duc la aparitia afectiunilor stomacale. Alimentatia pe baza de alimente acide, prajeli sau produse puternic condimentate intaresc simptomele bolilor stomacului.

Hiperaciditatea sucului gastric favorizeaza aparitia gastritei sau a ulcerului stomacal ori duodenal, boli ce afecteaza, potrivit medicilor, circa 80 la suta din populatie. Simptomele specifice bolilor de stomac sunt in special aparitia unei senzatii de arsura in partea superioara a abdomenului, insotita de cele mai multe ori de stari de greata si varsaturi.
Gastrita incipientă, recomandări
Specialistii recomanda bolnavilor aflati in primele faze ale gastritei sa apeleze la un plan alimentar care sa excluda produsele acide. De asemenea, trebuie de atras atentia asupra respectarii meselor regulate.

E bine ca bolnavii sa evite alimente precum fasolea, mazarea sau carnea de porc, deoarece baloneaza. Este indicat sa se elimine din dieta alimentara dulciurile, bauturile acidulate, cafeaua, alcoolul si tutunul.

Se mai recomanda inlocuirea painii albe cu cea de graham sau cu painea prajita, deoarece indeparteaza hiperaciditatea si a carnii de miel sau de porc cu cea de pui, peste, vita, rata ori cu fructe de mare.

Aceste carnuri slabe trebuie consumate fierte sau sub forma de gratar. Pe perioada zilei trebuie sa se bea un litru de ceai de plante, o infuzie preparata din urzica, patlagina, galbenele, coada soricelului, papadie si podbal. Fiecare dintre aceste plante trebuie fierte, in cantitati egale, cate un minut.

Un alt remediu este reprezentat de regimul cu suc de cartof crud. Sucul nu trebuie consumat mai mult de trei ori pe saptamana, cate 100 ml pe zi, inainte de mese.

Remediile naturiste mai fac referire si la cura cu zeama de varza, aceasta fiind un pansament gastric eficient datorita vitaminei U continute. Se consuma cate un pahar de zeama de varza dimineata. In momentul aparitiei unei crize de hiperaciditate este indicat ceaiul de talpa gastii, deoarece inlatura stresul.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment