Abcesul dentar reprezintă o acumulare de puroi la nivelul dinților sau al gingiilor și apare de obicei în urma infecției cu o bacterie.

Bacteriile trăiesc în mediul oral, în placa dentară, produsă mai ales de resturile alimentare, salivă și alte bacterii din gură, care rămân pe dinți și gingii. Atunci când placa dentară se acumulează în exces, bacteriile se pot răspândi la nivelul țesutului moale, provocând abcese dentare.
Abcesul dentar, o acumulare de puroi
Semnele că suferiți de un abces dentar sunt: durerea în zona afectată, sensibilitatea la cald sau la rece și la lichide, gust amărui în gură, febră, slăbiciune generală, trismusul (constricția maxilarelor, pacientul nu își poate descleșta gura), dificultăți la înghițire, uneori chiar și probleme de somn.

Totuși, cel mai clar simptom este durerea puternică. Ea poate iradia spre ureche sau gât. Abcesul dentar se tratează exclusiv de către medicul stomatolog, însă până ajungeți la cabinet puteți lua un tratament antiinflamator sau analgezic.

În plus, vă puteți feri de alimentele calde sau reci, sub nicio formă nu folosiți ață dentară în zona afectată și recurgeți la o periuță de dinți mai moale.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment