Metabolismul reprezintă ritmul în care corpul consumă energie și caloriile în plus.

Carbohidrații rafinați
Carbohidrații rafinați, cum sunt pâinea albă și cartofii favorizează mărirea nivelului de insulină. Aceasta, la rândul ei, duce la depozitarea grăsimilor și poate cauza slăbirea metabolismului. În schimb, se recomandă carbohidrații bogați în fibre. Este important să nu eliminați complet carbohidrații din regimul alimentar, dar e preferabil sa puneți accentul pe legume, fructe și cereale integrale, care au un impact mai mic asupra nivelului insulinei în sânge.
Metode simple pentru accelerarea metabolismului
Renunțați la alcool
Consumul de alcool înainte de masă vă determină să mâncați cu aproape 200 de calorii mai mult. Nici în timpul mesei nu e o idee prea bună având în vedere că organismul arde în primul rând alcoolul. Aceasta înseamnă că restul caloriilor cel mai probabil vor fi transformate în grăsimi. Dacă totuși doriți alcool, optați pentru vin. Un pahar de vin conține doar 80 de calorii.

Consumați lapte
Femeile care consumă lapte, iaurt și brânză de trei-patru ori pe zi, ard cu circa 70% mai multe grăsimi. Motivul este calciul, care, împreună cu alte substanțe din lactate, accelerează metabolismul, astfel ca corpul să ardă grăsimile în exces mai repede. Femeile au arderi mai mari atunci când consumă lactate de 3 ori pe zi și măcar 600 miligrame de calciu.

Condimentați-vă alimentația
Adăugați puțin ardei iute în mâncare. Acesta duce temporar la creșterea metabolismului. Un compus găsit în ardeiul roșu stimulează temporar corpul tău să elibereze mai multi hormoni de stres, cum e adrenalina. Aceasta accelerează metabolismul mărind și capacitatea de ardere a caloriilor. În plus, persoanele care consumă ardei iuți, au un apetit mai mic.

Exerciții fizice
Experții spun că mișcarea este cea mai bună metodă de a pune în mișcare un metabolism leneș. Exercițiile regulate de forță pot mări rata metabolismului de la 6,8 la 7,8 procente. Dacă nu aveți timp suficient timp pentru a merge la sală, puteți obține rezultate bune cu doar 15 minute de exerciții ușoare în fiecare zi.

Dormiți suficient
Tulburările de somn pot deranja metabolismul. Persoanele care dorm mai puține ore pe noapte au dificultăți în procesarea carbohidraților. Când sunteți obosiți, organismului îi lipsește energia necesară pentru funcțiile normale.

Relaxați-vă
Pe o durată mai mare, stresul poate duce la îngrășare. Dacă sunteți stresați tot timpul, corpul va fi invadat de cortizol. Acesta stimulează celulele adipoase din abdomen să crească în dimensiune și încurajează depozitarea lor. Grăsimea adâncă de pe burtă poate fi numită toxică din cauza că poate mări riscul bolilor de inimă, diabet și cancer. Cortizolul vă mărește pofta de mâncare, în așa mod mâncați mai mult.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

Zece retete ale fericiriiZece retete ale fericirii
19.02.2019

Oamenii de stiinta britanici au publicat 10 retete pentru fericirea omului modern. Care sunt ele? Cititi in continuare.

Iata cele 10 retete a [ ... ]

Role of social networks in promoting healthy lifestyle (Sofronie A., Sofronie V.)
19.02.2019

The article shows the public interest in health promotion in social networks. The authors conducted a comparative analysis of the posts dedi [ ... ]

Influence on health and socio-economic effects of disease incidence of chickenpox in the Republic of Moldova (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

The socio-economic impact of post cardiac surgery patients with septic-purulent nosocomial infections (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

The analysis of health education measures carried out to prevent respiratory diseases in Republic of Moldova (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

Economic impact of morbidity due to post-cardiosurgical septic-purulent nosocomial infections (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment