Diferitele afectiuni ale manii si incheieturilor pot face dificile cele mai simple sarcini zilnice. Problemele care apar la maini au atat cauze mecanice cat si neurologice. Specialistii estimeaza ca unul din trei adulti sufera de o forma de artrita.

Simptomele acestei boli sunt manile reci si rigide, inflamarea articulatiilor, durere si pierderea functiilor normale. Desi exista peste o suta de forme ale artritei, cea mai comuna este osteoartrita, care afecteaza milioane de persoane de varta a treia din intreaga lume.
Masuri de prevenire a durerilor de articulatii
Paralel, boala atinge genunchii, soldurile, picioarele si spatele. Factorii care declanseaza artrita pot fi de la atrofierea musculara pana la rani provocate in timpul practicarii sportului sau a unor accidente. Apoi, activitatile repetate indelung, cum ar fi tastarea sau cantatul la un anumit instrument pot duce la agravarea simptomelor artritei.

Specialistii spun ca pentru a preveni durerile articulatiilor manii, trebuie evaluate, in primul rand, conditiile de munca, deoarece acestea ocupa cel mai mult timp zilnic. Nu flexati mainile brusc in sus sau in jos atunci cand tastati.

Tineti mainile intr-o pozitie neutra si folositi-va degetele. Ridicati-va de la birou cel putin o data la fiecare ora si intindeti-va mainile. In timp ce tastati, opriti-va cateva momente sa va odihniti mainile. Nu fiti prea entuziasti la configuratii noi de tastatura, care va determina sa faceti miscari bruste ale mainilor, deoarece multe dintre acestea nu sunt testate cu privire la aparitia problemelor la incheieturi.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment