Masarea unor puncte din talpa ajuta la intarirea sistemului imunitar al organismului si la instalarea unei stari generale de calm. Fiecare parte a corpului este reprezentata la nivelul talpii de un punct, care, prin masare, poate duce la ameliorarea simptomelor mai multor afectiuni. Desi este indicat sa fie realizata de profesionisti pentru a se obtine efectul scontat, aceasta tehnica poate fi folosita si acasa.

Terapia presupune aplicarea presiunii, cu ajutorul degetelor, asupra unor puncte de la nivelul picioarelor. In acest fel se induce o stare de relaxare profunda si se stimuleaza procesul de vindecare a organismului.
Reflexoterapia si stresul
In timpul unei sedinte de reflexoterapie se stimuleaza 7.000 de nervi din talpa, explica specialistii. Tratamentul se poate aplica indiferent de varsta deoarece ajuta la intarirea sistemului imunitar si la instalarea unei stari de calm.

Printre principalele afectiuni tratate cu ajutorul masarii picioarelor se numara: durerea in gat, afectiunile pancreatice, durerile menstruale si stresul. Pentru tratarea disconfortului cauzat de durerile de gat, punctul de reflexoterapie porneste imediat sub incheietura degetului mare. Folosind indexul masati cu miscari verticale toata lungimea degetului aratator, insistand la baza acestuia cu miscari circulare, realizate timp de sapte secunde.

Afectiunile pancreatice pot fi tratate prin masarea unui punct de reflexoterapie care se gaseste numai la nivelul piciorului drept. Plasati-va degetul mare pe al treilea deget si trasati o linie pana la linia diafragmei.

Picioarele sunt preferate de practicantii de reflexoterapie, deoarece punctele stimulate sunt mult mai receptive la tratament: zona masata este mai mare, mai usor de identificat si mai sensibila.

Reflexoterapia ajuta la distributia si absorbtia vitaminei D si a mineralelor in oase, ajutand astfel la intarirea intregului sistem osos. De asemenea, aceasta terapie poate diminua simptomele specifice artritei, imbunatateste mobilitatea si grabeste vindecarea fracturilor. Stresul, tensiunea nervoasa, postura incorecta a corpului si pantofii alesi gresit actioneaza impreuna ducand la ingreunarea circulatiei sangvine.

In aceste situatii, sangele oxigenat, nutrientii si celulele albe intampina greutati in a „iriga" piciorul, acesta suferind afectiuni ce pot fi tratate prin masaj reflexoterapeutic.

Beneficii ale terapiei picioarelor
- inlatura efectele stresului asupra organismului;
- imbunatateste sistemul imunitar si circulatia sangelui;
- curata corpul de toxine;
- favorizeaza relaxarea corpului;
- ajuta la stimularea nervoasa;
- imbunatateste activitatea intestinala;

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment