Dupa cum ne spun medicii, valorile mari ale colesterolului total reprezinta un indice rau pentru organism. Daca va testati grasimile din sange, este bine sa evaluati colesterolul rau (LDL), dar si colesterolul bun (HDL).

In cazul in care analizati colesterolul total, e posibil sa nu identificati corect riscul de boala cardiovasculara. Puteti sa aveti colesterolul total in limite normale, dar „grasimile rele“ sa aiba valori ridicate, si riscul de boala cardiaca sa fie mare.
Este important sa masurati colesterolul total
Ideal este sa verificati colesterolul pe fractii, ne explica specialistii. Trebuie sa fim atenti, in conditiile in care colesterolul mare nu da simptome. Exista persoane care dezvolta sub piele chisturi de grasime, dar nu este o regula pentru identificarea colesterolului crescut.

Tinerii care au o dieta echilibrata si fac miscare, valorile normale ale colesterolului sunt sub 120. La persoanele trecute de 50 de ani, care au suferit si interventii cu stenturi (tuburi care dilata vasele de sange), grasimile din sange trebuie sa fie sub valoarea de 85.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment