Specialiștii menționează că circa 12 persoane din 100 care stau la birou o zi întreagă suferă de dureri de spate. Cu toate acestea, puține persoane iau măsuri pentru a preveni durerile de spate. Este o greșeală să continuați să stați la birou, în ciuda durerilor de spate.

Exerciții de întindere
O dată în oră faceți o pauză și întindeți-vă așa cum faceți dimineața când vă treziți. Întindeți-vă mâinile, faceți câteva fandări sau rămâneți pe scaun și rotiți-vă trunchiul. Nu uitați să vă rotiți gâtul și umerii.

Sculaţi-vă de pe scaun
Dacă stați la birou multe ore, presiunea se va face asupra discurilor vertebrale și a articulațiilor, cauzându-vă dureri de spate. Pentru a evita durerile și pentru a vă menține mușchii, ridicați-vă în picioare jumătate din timpul în care vorbiți la telefon și faceți o mică plimbare o dată în jumătate de oră.
Cum putem preveni durerile de spate
Poziția corectă pe scaun
Modul cum stați pe scaun poate avea un impact mare asupra spatelui. Specialiștii ne sfătuiesc să ne așezăm scaunul la 135 de grade, ca mușchii să se relaxeze. Dacă aveți posibilitatea, folosiți o pernă care să vă permită să țineți capul drept în timp ce vă uitați la monitorul calculatorului. Picioarele trebuie să stea relaxate pe podea.

Consumați fructe
Dieta bazată pe cereale integrale, proteine, nuci, legume, fructe, semințe și apă vă ajută să vă protejați spatele. Evitați cafeina, brânza procesată, băuturile light, îndulcitorii și uleiurile hidrogenate. Cortizolul care se produce în condiții de stres este influențat de alimentația pe care o avem. Nivelul mărit al acestui hormon poate inflama țesuturile conective, producând dureri.

Fără stres
Dacă sunteți nervoși, sunteți mai predispuși spre contracția constantă a mușchilor, sunt de părere specialiștii.

Mergeți la fitness
Exercițiile făcute în afara serviciului pot micșora frecvența durerilor de spate, dacă aveți deja astfel de probleme. Efectuați exerciții la aparate care solicită musculatura spatelui.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment