Medicii atenționează că micșorarea timpului dedicat odihnei vă poate scădea capacitățile de muncă și concentrare. Ei au observat că persoanele sănătoase tind să renunțe la cel puțin două ore de somn, fără a conștientiza că prin asta se expun la anumite riscuri.
Micșorarea timpului dedicat odihnei vă poate scădea capacitațile de muncă
În ultimii ani, timpul rezervat somnului a coborât de la 10 ore pe noapte la sub 7 ore. În plus, numărul celor care dorm suficient este în continuă scădere, în timp ce numărul celor care suferă de diferite forme de tulburări de somn este tot mai mare.

Cu toate că se recomandă 8 ore de somn pe noapte, medicii spun că timpul poate varia de la o persoană la alta, dar nu poate scădea sub 7 ore la nimeni. Primele probleme care apar sunt chiar tulburările de odihnă, urmate de scăderea performanțelor în activitățile zilnice.

Efectele negative ale insuficienței de somn se pot observa imediat și se acutizează pe măsură ce nopțile nedormite sunt mai multe. Pe o durată îndelungată, consecințele lipsei de somn coboară starea generală de sănătate, ducând la creșterea în greutate, diabet, tensiune arterială, probleme cardiovasculare, depresii și abuz de narcotice. Lipsa de somn modifică diferiți hormoni, ducând la o persistență a stării de stres.
Yandex