Fumatul şi cosumul îndelungat de alcool pot afecta felul în care un om percepe gustul dulce, relevă un studiu efectuat la Universitatea din Carolina de Nord.

S-a observat că femeile care fumează percep mai greu gustul dulce decât nefumătoarele. Acest lucru înseamnă că femeile, care fumează, au nevoie de o concentraţie mai mare de zahăr în alimentaţie pentru a simţi gustul dulce.
Fumatorii nu simt gustul de dulce
Cercetătorii au observat că o femeie, cu cât fumează un timp mai îndelungat, cu atât sensibilitatea ei la detectarea gustului dulce scade.

Studiul a fost făcut cu participarea a 27 de fumătoare şi a 22 de femei care nu au fumat niciodată, cu vârste cuprinse între 21 şi 40 de ani. Toate femeile au făcut teste pentru a le fi stabilită capacitatea de detectare a gustului dulce.

Rezultatele studiului sugerează că fumatul provoacă o dorinţă mai mare de a consuma alimente bogate în carbohidraţi şi în grăsimi, tocmai pentru că tutunul suprimă gustul dulce. În urma studiului, s-a descoperit că fumătoarele care obişnuiau să consume şi băuturi alcoolice aveau nevoie de nivele şi mai mari de dulce pentru a simţi gustul.

Acest lucru confirmă ipoteza conform căreia cei cărora le place dulcele sunt predispuşi genetic la alcoolism. Rezultatele studiului au ca aplicaţie descoperirea celor predispuşi la consumul de alcool încă din copilărie.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment